top of page
Roedel Managers - Roedel Building - HLU (117).jpg

 Waarom zijn wij 

 Roedel Managers? 

HET ROEDEL VERHAAL

We begonnen destijds met het sledehondenrennen doordat we graag met roedels honden werken. Het doel was echt leren samenwerken zodat er een onverslaanbaar team werd gesmeed. We merkten na enkele jaren op dat het eigenlijk niet alleen draait rond het sledehondenrennen zelf. Onze drijfveren zijn onder andere de interesse in management, natuurlijk leiderschap, het avontuurlijke leven en om mensen te inspireren om hun dromen na te jagen.

Toen we de wereldtitel grepen, waren we zeker trots. Echter duurt zulke roem nooit lang. We krijgen nu de langdurige voldoening waarnaar we zochten. Sinds enkele jaren brengen we onze passie naar een hoger niveau met onze kennis en vaardigheden door te geven aan zowel families als bedrijven.

19
97

1997_edited.jpg
1997_edited.jpg

Het prille begin

Stefans kreeg zijn eerste hond, een border collie genaamd Vito, waarmee hij al snel de band tussen hond en mens ondervond. Al tijdens de eerste lessen op de hondenschool voelde het hele conditionerende principe van de hondentraining al niet intuïtief aan. Hij stopte dan ook al vrij snel met de gehoorzaamheidslessen en ging hij reeds zijn eigen weg.

Passie voor avontuur

Na de dood van Vito wou hij zijn voorliefde voor honden combineren met zijn drang naar avontuur en zijn sportieve mindset. Zo kwam hij uit bij de sledehondensport en werd al snel verliefd op het hele gebeuren.

20
09

20
10

Onze eerste roedel

De eerste twee Siberische huskypups waren een een feit. Al snel groeide zijn roedel verder uit en begon hij mee te draaien in het sledehondencircuit. Stefan zocht non stop naar nieuwe manieren om zijn roedel sterker te maken. Reed naar Scandinavië opzoek naar de allerbeste mushers (sledehondenmenners) en noteerde alles in zijn logboek.

2010_edited.jpg

20
11

Ongrijpbare overwinningen

Na enkele zware nederlagen tijdens de sneeuwwedstrijden leek winnen onhaalbaar. Aan de top geraken bleek moeilijker dan vooreerst gedacht. Ook al investeerde hij al zijn tijd in het uitdokteren van de ultieme training, roedelmanagement en zocht voor financiële ondersteuning.

Stefan's strategische revolutie

Stefan veranderde fundamenteel van strategie en ging anders dan zijn concurrenten werken. Hij zocht naar meer rust in zijn team om zo aan begripsvorming te doen. Hij geloofde er dan ook stellig in dat pragmatisch werken het team zou doen uitblinken.

20
12

2012_edited.jpg

Van teleurstelling tot triomf

In februari was hij tijdens het sneeuw-EK nog teleurgesteld over zijn aanpak als leider van het span, maar won in het najaar tijdens het dryland EK wel goud met zijn team.

20
13

20
14

Cilje Moe.jpg

 Wereldkampioen 

2014 - links.jpg

Bekendheid op de slede

Stefan brengt de sledehondensport in België naar een hoger niveau en start vzw Are to Run op. Hij neemt voor het eerst enkele bekende vlamingen mee op sledehondencart om de sport meer in de kijker te plaatsen. Zo komt hij op De Zevende Dag, VTM-nieuws, O-music, Studio Brussel, enz.

Interesse opgewekt bij nationale televisie

Na enkele meetings geeft VRT zijn goedkeuring om een reportage over ons te maken voor het programma Koppen. Ze volgden hen een jaar lang en legden de dagelijkse trainingen vast alsook het trainingskamp in Scandinavië. Dat het team dat jaar vice-wereldkampioen werd, was de kers op de taart.

20
15

2015_edited.jpg

Nog één verhaaltje

Clavis Uitgeverij vraagt Stefan om mee te schrijven in het boek: “Nog één verhaaltje”. Ze zochten bekende en minder bekende mensen die een uitzonderlijk verhaal hadden en hoe boeken hen hierin geholpen hebben.

20
16

Voor het beste reist men ver

Stefan reisde af naar Narvik, Noorwegen om hun huidige leidhond, Flauw, op te halen. Een rit van meer dan 6000 kilometer die meer dan de moeite waard was. Flauw groeide namelijk uit tot de beste sledehond die Stefan ooit had.

2016_edited.jpg

20
18

Dynamo

Er werd een documentaire gemaakt over het leven van een musher, genaamd ‘Dynamo’. Ook pakte het team zilver op het EK in Italië.

Het is een marathon geen sprint

Stefan trainde al heel zijn leven voor de sprintwedstrijden en bewees dit jaar dat hij ook middellange afstanden kon intrainen. Zo legde Flauw als leidhond van een zesspan in het besneeuwde Noorwegen de 35km af en dreef ze het team in de laatste 2km nog steeds naar hun topsnelheid.

20
19

20
20

Van slede naar boardroom

We verlegden onze expertise richting het bedrijfsleven. We begonnen met gastlezingen en teambuildings. Deze laatste werden al snel meer dan waar het woord tegenwoordig voor staat. We vonden alleen de juiste benaming nog niet.

2020 - 2.jpg

20
21

Een bijzondere sledehond

Stefan’s jeugdboek “Esdra, de bijzondere sledehond” werd eindelijk gepubliceerd. Kinderen en jongeren inspireren om door te zetten, in zichzelf en in hun dromen geloven is de boodschap. Zijn slagzin in het boek: “Onze dromen zijn de avonturen van morgen”

Tom Waes verbaasd en versteld

We waren te gast in programma “Reizen Waes Vlaanderen” en kregen enkele pagina’s Toms boek. Tom Waes vond onze sledehondentocht een echte kick. Hij verschrok van de snelheid en de kracht, daar hij alleen lange-afstand husky’s gewoon was.

2020 - 1.jpg
2021.jpg

20
22

Wij maken van onze passie ons beroep

Coralie en Stefan richtten het bedrijf Roedel Managers op en gaven hun baanzekerheid op. Mensen inspireren en samenbrengen om doelen te verwezenlijken zijn de hoofddoelen.

Natuurlijk leiderschap

Na twee jaar van schrijven werd het boek “Natuurlijk leidinggeven aan je hond” uitgebracht. Een boek over hoe wij als leider anders kunnen omgaan met honden/mensen om samen meer te bereiken.

20
23

2023_edited.jpg

Blijvende zoektocht naar efficiëntie en innovatie

Doordat we steeds blijven innoveren konden we dit jaar onze trainingsdagen met 30 procent verminderen en hogere resultaten behalen. Het team kreeg hierdoor meer rustdagen en een gevarieerder aanbod in training. Alsook gooiden we het voedingspatroon en -samenstelling om, waardoor de honden fitter werden. Zo liepen we dit jaar de 12 km over een besneeuwd landschap in 20 minuten 35 seconden. 

20
24

ezgif.com-webp-to-png (1).png

DE

ROEDEL

ONS

TEAM

_K0A0031web.jpg

In samenwerking met VZW 

R2R logo wit.png

De helden die ons topteam sponsoren

durwen-1.webp
carniloveer-5.webp
moore-logo.png
balto-1.webp

Deelnemen aan
een activiteit?

bottom of page