Cursus: Natuurlijk leidinggeven aan je hond

 

Heb jij een probleem met je hond? Of wil je een betere band met je viervoeter uitbouwen? Dan is deze cursus vast iets voor jou. 

 

Wat?

Indien je op een natuurlijke manier leert leidinggeven aan je hond, zijn urenlange gedragstrainingen voorbij. We gaan samen na wat in de hond zijn ogen het probleem is, terwijl ik jullie onderdompel in zijn wereld. Communicatie verloopt langs twee kanten dus het is superbelangrijk om met de juiste bril naar de hond te kijken.  Je zal merken dat hij daarna zijn blik zeker zal richten naar jou. Vanaf dan kan jullie vertrouwensband alleen maar sterker worden. 

 

Ik leer je dus aan op welke manier je echt doordringt in een hondenbrein. Wanneer je de hond rust kan aanleren in intense situaties, zal hij zijn emoties leren beheersen. Of je roedel nu bestaat uit 1 hond of meerdere, maakt niet uit. Net zoals bij ons mensen, is rust vinden een basisbehoefte.

 
Als je wilt kunnen jij en je hond hieraan deelnemen. We starten met een gezamenlijk theoriemoment. Hierdoor leert iedereen elkaar kennen en krijgen jullie praktische en theoretische tips. Vervolgens komt elke roedel voor een privémoment waarin ik ook even met jouw hond werk en ik je uitleg hoe om te gaan met het gedrag. Hierna zijn er twee groepsmomenten in zeer kleine groepjes zodat we moeilijke uitdagingen kunnen opzoeken en het aangeleerde kunnen automatiseren. Heb je hierna nog nood aan een vraag. Dan vraag je jouw gratis online reflectiemoment aan en dit binnen twee weken na het laatste groepsmoment. 

Wat is het niet?

- een hondentraining met snoepjes

- een tien-stappen-plan of een conditioneringsmethode 

Waar?

Op verschillende locaties in Zutendaal. 

Wanneer?

December 2023

Inschrijven mogelijk tot zaterdag 3 december

 

 • Privémoment samen af te spreken op maandag 4 en dinsdag 5 december door de dag of avond. (eventueel aan te passen aan beide agenda's)
 • 1e Groepsmoment zaterdag 16 december om 11u00
 • 2e Groepsmoment zaterdag 23 december om 10u00.

Januari 2024

Enkel individuele trajecten omwille van onze sneeuwwedstrijden. 

Februari 2024

 • Theoriemoment Maandag 05 februari om 19u00 tot 20u30 (zonder hond)
 • Privémoment samen af te spreken tussen dinsdag 6 en dinsdag 13 februari door de dag of avond. (eventueel aan te passen aan beide agenda's)
 • 1e Groepsmoment zondag 18 februari voormiddag/middag
 • 2e Groepsmoment zaterdag 24 februari voormiddag/middag

Maart 2024

 • Theoriemoment Dinsdag 05 maart om 19u00 tot 20u30 (zonder hond)
 • Privémoment samen af te spreken tussen woensdag 6 en woensdag 13 maart door de dag of avond. (eventueel aan te passen aan beide agenda's)
 • 1e Groepsmoment zondag 24 maart voormiddag/middag
 • 2e Groepsmoment zaterdag 30 maart voormiddag/middag

April 2023

 • Theoriemoment Dinsdag 02 april om 19u00 tot 20u30 (zonder hond)
 • Privémoment samen af te spreken tussen woensdag 3 en woensdag 10 april door de dag of avond. (eventueel aan te passen aan beide agenda's)
 • 1e Groepsmoment zondag 21 april voormiddag/middag
 • 2e Groepsmoment zaterdag 28 april voormiddag/middag

Prijs?

€399 - deelname met 1 hond (inclusief Roedelcoach-leiband)

We willen benadrukken dat jouw partner zeker mee mag komen. Het doel is leren samenwerken en de hond is een deel van het gezin. 

*Per extra hond vragen we een meerprijs van €25. Het privémoment duurt altijd langer met twee honden of meer honden + extra Roedelcoach-leiband.

(vanaf 1 januari 2024 vragen wij voor de cursus €419)

 

Professionele hondenbegeleiders, instructeurs, -gedragstherapeuten: CURSUS+

Jullie lopen mee in hetzelfde traject, maar dan duiken we veel dieper op de case in. Dit met eigen hond of honden. Jullie krijgen tevens de mogelijkheid om na de groepsmomenten verduidelijking te vragen voor de andere cases van de groep. Bovendien krijgen jullie na de cursus nog een extra uitbreidingsmoment één-op-één om ervoor te zorgen dat je met de tools verder kunt in je eigen zaak. We vragen meer, maar geven meer. Zo bieden wij een praktijkgerichte cursus aan voor professionelen die veel meer waard is dan een jaar theorieles te volgen. Een investering in jezelf en in je onderneming.

Prijs: €799
(vanaf 1 januari 2024 vagen wij voor de cursus+ €838)

Wat na de cursus?

Na de cursus willen sommige mensen graag verder oefenen bij ons om het aangeleerde onder begeleiding te automatiseren. We bieden daarom sinds kort een tweemaandelijks groepsmoment aan waarin iedereen (die de cursus volgde) kan aansluiten. 

Je kan de oefenkaart bij ons aanvragen. We leggen twee opties voor:

- 4 beurten + 1 gratis: €99

- 10 beurten + 2 gratis: €199

We raden aan het boek te lezen alvorens aan de cursus te starten!

Durf ik mezelf als leider in vraag te stellen en mijn fouten te aanvaarden? En vooral: waarom ben ik een leider? Hoe pak ik mijn leiderschap aan? Wie ben ik voor mezelf en in de ogen van mijn hond?

Wereldkampioen sledehondenrennen Stefan Goris vertelt wat er nodig was om de wereldtop te bereiken: via zes checkpoints vertelt hij hoe iedereen een natuurlijke leider kan worden. Met of zonder hond.

Paperback 216 pagina's - auteur Stefan Goris

Schrijf je hier in: