Cursus: Sporten met je huishond

 

Honden hebben veel energie. Begeleidt dit in goede banen en je hond kan veel beter aan de opvoedingsregels voldoen.

Vanuit de cursus Samenleven met je huishond merkten we dat een groot aantal van de hondeneigenaren niet voldeed aan de fysieke noden van hun hond. Door de ogen van de mens is een dagelijkse wandeling voldoende. Dat is het echter niet! Bijna alle honden vinden lopen superleuk en als je ze vrijlaat in een hondenweide, zie je ze overal naar toe rennen. In de huidige maatschappij is er zelfs nog maar weinig tijd voor dagelijkse wandelingen en met tien minuten een plasjes doen, komt men er al helemaal niet. Wij sporten met onze roedel sledehonden op een niveau dat onbereikbaar is voor de gemiddelde huishond. Wij besteden dagelijks slechts een 45 minuten aan onze looptraining. Vertaal dit eens naar jouw huishond. Als je weet hoe, kan jij er voor zorgen dat je hond op 15 minuten al zijn overtollige energie kwijt is en ontspannen aan de dag kan beginnen. In de praktijk wil dat zeggen dat je een half uur kwijt bent vanaf dat je de schoenen aantrekt tot je onder de douche staat. Je hond gaat zich veel gelukkiger in zijn vel voelen. Je bent op een ander niveau met elkaar bezig. De band groeit nog hechter en het belangrijkste. Jouw hond zal zich nuttig beginnen voelen. Hij krijgt een job! 

Wat?

We nemen jou en je hond mee in de wereld van het bikejören (fietsen met je hond), stepjören (steppen met je hond) of canicrossen (lopen met je hond) en dit tijdens een traject van vijf weken. We leren de basisbeginselen aan, oefenen de belangrijkste "do's and don'ts", stellen samen een schema op en jullie krijgen praktische tips om thuis verder aan de slag te kunnen. Het doel is dat jij en je hond samen van start kunnen gaan aan de hand van een stappenplan dat nadien perfect zelfstandig verder uit te werken is. 

Waar?

In de prachtige bossen van Zutendaal waar ons sledehondenteam zelf ook traint.

Wanneer?

2x per jaar wordt deze georganiseerd. Contacteer ons voor meer info.

Prijs?

€419 - deelname met 1 hond

*Per extra hond vragen we een meerprijs van €25.

Tijdens het eerste sportmoment neemt iedereen het materiaal mee dat hij of zij heeft. Op zich heeft niemand materiaal nodig. Wij voorzien het nodige. Hierna kan ieder voor zich de keuze maken wat aan te kopen of niet. Alle sportbenodigdheden kunnen bij ons aangeschaft worden, maar dat is zeker geen verplichting. We verkopen hetgeen wij zelf gebruiken tijdens onze dagelijkse sledehondentrainingen. Dat is kwaliteitsgarantie.

We raden aan het boek te lezen alvorens aan de cursus te starten!

Durf ik mezelf als leider in vraag te stellen en mijn fouten te aanvaarden? En vooral: waarom ben ik een leider? Hoe pak ik mijn leiderschap aan? Wie ben ik voor mezelf en in de ogen van mijn hond?

Wereldkampioen sledehondenrennen Stefan Goris vertelt wat er nodig was om de wereldtop te bereiken: via zes checkpoints vertelt hij hoe iedereen een natuurlijke leider kan worden. Met of zonder hond.

Paperback 216 pagina's - auteur Stefan Goris

Schrijf je hier in: